Veľkonočný baránok

Veľkonočný baránok

Veľká noc je po Vianociach druhý najobľúbenejší sviatok, ku ktorému sa viaže množstvo krásnych tradícií. Niektoré sa líšia v jednotlivých regiónoch a v podstate každá časť Slovenska má nejaké tradičné jedlá a sladkosti, ktoré nesmú na stole chýbať. Napríklad klasický veľkonočný baránok. Prinášame Vám recept ako jednoducho si ho upiecť doma. 

 

INGREDIENCIE: 

vajcia COOP    4ks

práškový cukor    200g

polohrubá múka COOP    200g

vanilkový cukor COOP     1ks

COOP olej slnečnicový Tradičná kvalita    1/2dl

kypriaci prášok COOP       1ks


POSTUP

Žĺtky a polovicu cukru vymiešame do peny. Pridáme vanilkový cukor, olej a premiešame. Bielky vyšľaháme s druhou polovicou cukru na tuhý sneh a striedavo s preosiatou múkou vmiešame do cesta. Barančekovú formu dobre vymastíme, vysypeme polohrubou múkou aby baranček po upečení ľahšie vyšiel a vylejeme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre zhruba 25 minút. Upečeného barančeka necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou alebo dozdobíme vyšľahanou šľahačkou. Ak nemáte formu na barančeka môžete použiť klasickú formu na bábovku. Dobrú chuť.